Над 500 искат затвор за садиста, заклал котка в Бургас

Над 500 искат затвор за садиста, заклал котка в Бургас - E-Burgas.com

Над 530 души до този момент са подкрепили подписката за ефективна присъда на 25-годишния Живко Стоянов, който умъртви котка, по особено брутален начин в центъра на Бургас. Кървавото зверство предизвика бурни реакции и вълна от недоволство у хората. Само за броени часове петицията събра стотици, настояващи за ефективна присъда за зверството.

Ето за какво още настояват в нея инициаторите й:

Ние считаме, че е крайно време заспалото ни общество, заспалата ни полиция и заспалата ни съдебна система да си отворят очите, като приеме насилието над животни за престъпно деяние, каквото е съгласно българския НК. Хората мислят, че държавата ни има много други проблеми, но не си дават сметка, че именно по-малкото зло води до по-голямо. И ако днес не обърнем внимание на насилието над животни, то утре за тях ще е нормално брат да убива брат си стига това да не ги засяга пряко или косвено. Доказано е, че драстичното и демонстративно насилие над животни се извършва от хора с отклоняващо се поведение, скъсали връзка с моралните норми и техните действия носят риск в бъдеще за самите нас. Случаите на жестоко отношение към животните са с трайни и необратими последици върху психиката човека и особено на децата, пред очите на каквито се е случило поредното извратено престъпление. Поради което с тази подписка настояваме Наказателния Кодекс и съдебната ни система да заработят с пълна сила този път! 

На нас ни омръзна да ставаме свидетели всекидневно как една от най-толерантните към хора и най-податливата на обучение порода бива системно експлоатирата от рецидивисти, които по един или друг начин са останали безнаказани за извършените от тях престъпни деяния. 

Именно за това НАСТОЯВАМЕ моментално престъпника да получи присъда, съгласно чл. 325б ал.2 т.2 и т.3, като припомняме, че присъдата е от една до три години И (а не ИЛИ) глоба от две хиляди до пет хиляди лева. И НАСТОЯВАМЕ кучето да бъде иззето и предадено съгласно ЗЗЖ в ОПБК-Бургас, след което да бъде предадено под опеката на НПО "Милосърдни сърца 2015" за рехабилитация, социализация и намиране на нов отговорен, НЕосъждан стопанин.

С пълния текст може да се запознаете ТУК!

 

Коментари

Още от последните новини