Над 50 хиляди гледаха видеото за новата система в градския транспорт

Видеото, което нагледно обяснява как ще работи новата електронна билетна система в градския транспорт на Бургас, е гледано повече от 50 000 пъти само за седмицата. Припомняме, че от утре бургазлии ще се возят на автобусите не с хартиен, а с електронен билет. По този повод в града се проведоха поредица от обществени обсъждания още през пролетта, а от общината правят всичко възможно да запознаят хората с новата система,за да намалят риска от хаос в утрешния ден.

Информационното видео триминутно видео бе разпространено в ютуб и фейсбук, където събра десетки хиляди гледания и стотици коментари. В ютуб клипчето е събрали близо 20 хиляди гледания, докато във фейсбук те са почти 30 хиляди. Отделно видеото бе разпространено във почти всички бургаски електронни медии, като вчерашната статия в e-Burgas направи над 15 хиляди прочитания

По всичко обаче изглежда, че хората все още са скептични към новите правила, които според тях само усложняват системата, вместо да я улесняват. Най-голямо недеволство сякаш предизвиква идеята всички пътници да се качват от първа врата, което според много хора ще доведе до бутане и напрежение. Други обаче им опонират, че същата система работи в много европейски градове от дълги години и е призната за успешна. 

 

Коментари

Още от последните новини