Над 4000 бургаски деца се включиха в спортните и задравословни празници (Снимки)

Над 4000 бургаски деца се включиха в спортните и задравословни празници (Снимки) - E-Burgas.com

Повече от 4000 малчугани от всички бургаски детски заведения се включиха в празниците от 11 до 14 май, посветени на спорта и здравословното хранене. Проявите са част от общинския спортен календар. През тези дни децата на възраст между 3 и 7 години се състезаваха в различни игри, насочени към здравословното хранене и движението по пътищата.

Те показаха знанията си за това кои храни са полезни и кои не, как правилно и безопасно да пресичат пешеходните пътеки, да разпознават пътните знаци и светлините на светофара. Най-емоционални за състезателите и публиката бяха спортните игри, в които се изискваше бързина и прецизност.

За доброто настроение на присъстващите родители и гости допринесоха изпълненията на  мажоретните състави, вокални групи и индивидуални изпълнители във всяка детска градина.

Игрите, включени в спортните празници, бяха подбрани и подготвени от учителите във всяко детско заведение, съобразно възрастта и възможностите на техните възпитаници, а директорите осигуриха наградите - грамоти, купи, пъзели и спортни принадлежности за децата.

Галерия
Коментари

Още от последните новини