Над 121 200 дъвки, скрити в контейнер на кораб от Китай, сгащиха бургаски митничари

Над 121 200 дъвки, скрити в контейнер на кораб от Китай, сгащиха бургаски митничари - E-Burgas.com

121 200 опаковки дъвки с имитационни надписи и изображения на анимационни герои от филма „Миньоните" задържа Митница Бургас за нарушени права върху интелектуална собственост.

Пратката е пристигнала на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център"  в корабен контейнер със стоки от Китай,  декларирани като внос за България. Митнически служители от сектор „Оперативен контрол" към отдел „Митническо разузнаване и разследване"/МРР/ в Митница Бургас селектират контейнера за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че съдържанието на контейнера отговаря  на декларираните стоки по вид и количество, но  202 от колетите в контейнера съдържат 6 060 кутии с общо 121 200 опаковки дъвки с имитиращи надписи и изображения на популярните герои от детския анимационен филм „Миньоните". 

Пратката с дъвки е задържана в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения. Митница Бургас е сезирала за случая официалните представители в България на правопритежателя на търговската марка за установяване дали задържаните стоки са фалшиви. В получен официален отговор до Митница Бургас правопритежателят съобщава, че след направен анализ от тяхна страна е установено, че задържаните стоки с изображения на миньоните са фалшиви и са нарушени правата върху интелектуалната им  собственост.

Дъвките  подлежат на унищожаване под контрола на Митница Бургас, за сметка на правопритежателя на търговската марка.

Коментари

Още от последните новини