Над 1200 души в "Долно Езерово" искат спешни ремонти в квартала

Над 1200 души в

Над 1200 души от "Долно Езерово" настояват за спешни ремонти в квартала. Подписите са събрани от СНЦ „Сдружение Долно Езерово” и са препратени заедно с писмо към Общински съвет - Бургас. 

Жителите на бургаския квартал настояват да бъде осветено кръстовището на изхода на квартала в посока центъра на града,  да бъде изградена ускорителна лента в посока Бургас и да бъде разширена входящата лента в посока квартала. 

"От години се коментира и обещава от страна на представители на общината, че ще бъде подобрено кръстовището на изхода на квартала в посока центъра на града. Но всяка година, след гласуването на общинския бюджет става ясно, че пари за това не са отделени. Очевидно, общинските власти не са впечатлени от обстоятелството, че нараства броят на катастрофите на това място, увеличава се трафикът и броят на моторните превозни средства, като се затруднява ползването на този пътен възел." пишат от сдружението. 

Жителите на "Долно Езерово" напомнят, че всяко забавяне може да коства поредната катастрофа, която може да доведе както до материални щети, така и до загуба на човешки живот. 

Писмото ще бъде разгледано от постоянната комисия по "Устройство на територията". 


 

Коментари

Още от последните новини