Набирането на кандидатури за стипендии от кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ продължава

Набирането на кандидатури за стипендии от кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ продължава - E-Burgas.com

Набирането на кандидатури в категорията „Наука“ в съвместната кампания на Община Бургас и Триа Сити Център в подкрепа на бургаски деца с изявени таланти продължава. Всички желаещи да участват в надпреварата за стипендия на стойност 900 лв. могат да подадат своите документи на електронен адрес – [email protected] до 30 май.

Децата, които могат да кандидатстват за финансова подкрепа от кампанията трябва да отговарят на следните критерии:

     Да учат и живеят на територията на Бургаска област;

     Да са ученици от 1 до 12 клас;

    Да имат отличия от международни форуми, конкурси и олимпиади.

От категорията ще бъдат изтеглени трима победители, които сами ще могат да изберат начина, по който да получат стипендиите си – в пълен размер от 900 лв. еднократно или по 100 лв. в продължение на 9 месеца от изтеглянето.

Необходими документи за кандидатстване:

Копие от удостоверението за раждане или лична карта на детето;

Документ, удостоверяващ класиране или спечелена награда;

Служебна бележка, издадена от училището, удостоверяваща, че детето е ученик;

Служебна бележка, издадена от спортния клуб, удостоверяваща, че ученикът не е със спрени състезателни права.

Резултатът от класирането в областта на спорта се удостоверява с протокол от състезание, предоставен от съответната  спортна федерация.

 

До момента в кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ – за таламтливвите деца на Бургас, бяха изтеглени първите трима победители в категорията „Изкуство“.

Това бяха талантливата Христиана Въжарова - За крехката си 17-годишна възраст, тя вече е печелила две първи и едно второ място на престижния международен фестивал Bucharest Dance Festival 2017, първо място в раздел класически танц, сола над 16 години на IDO EUROPEAN BALLET, JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS 2017.

След нея късмет имаше и 17-годишният Радослав Свирецов. Негова снимка е сред победителите в руския фотоконкурс 35AWARDS, където се избират 100-те най-добри снимки на годината 2016-2017. Снимката на Радослав е победител в категория Пейзаж-ден. В конкурса са участвали повече  от 190 000 снимки на над 70 000 автори от 136 страни.

Късметът се усмихна и на Полина Иванова, която е лауреат 1 степен за дуетен съвременен танц, лауреат  1 степен за класически танц - трио, лауреат  1 степен за класически  танц - соло, както и Гран-при за съвременен танц - соло на Международен фестивал-конкурс "Рози на Казахстан", гр. Астана, Казахстан. Освен това Полина има и множество призови места на редица международни фестивали, сред които и 1 място в категория "Съвременни танци"  за професионалисти , възраст 12-15 г. на XV национален фестивал на камерния танц , организиран от ОП "Младежки център" към Община Хасково.

Те вече получиха своите стипендии в пълен размер, които им помогнаха да се подготвят за следващата си голяма победа.

След приключването на категорията „Наука“ предстои и третият финален етап на кампанията - в категория „Спорт“, чието начало ще бъде дадено с края на втория етап в края на този месец.

Повече за кампанията може да прочетете в сайта www.triacitycentre.com или във фейсбук страницата на търговския център Tria City Centre Burgas

Коментари

Още от последните новини