На Велики четвъртък младежите на ДБГ изписаха щраусово яйце с логото на ДБГ

На Велики четвъртък младежите на ДБГ изписаха щраусово яйце с логото на ДБГ - E-Burgas.com

Младежката организация на „Движение България на гражданите” успя да сътвори пъстра работилница за великденски яйца в сърцето на бургаския парк „Славейков”. В продължение на два часа малки и големи се потопиха в празничната атмосфера по приготовлението за един от най-светлите празници в календара. Младежите бяха закупили над 200 яйца, които всички присъстващи украсиха с огромно творчество, като приложиха различни техники на багрене. Голямата изненада поднесе Мирослава Бакалова от младите надежди на партията, която изрисува майсторски щраусово яйце с логото и надписа на ДБГ.

В боядисването на яйцата се включиха общинският съветник и председател на ДБГ Живко Табаков, областният координатор Стоян Грозев и много членове на Движението. Честта да боядиса първото червено яйце се падна на Живко Табаков, който остана верен на християнската традиция и положи с него кръст на челото на 10-годишната Габи. Той отправи към всички своя поздрав за светли празници, здраве и благоденствие, като подчерта, че ДБГ винаги отбелязва подобаващо всички големи християнски празници.

Стоян Грозев пък не пропусна да опита нова техника за шарене и така стана горд притежател на кристално великденско яйце.

По време на своеобразната работилница за боядисване на яйца децата се включиха в празнична викторина и състезания, в които показаха знания и умения, свързани с Възкресение Христово и приготвянето на традиционната великденска трапеза. За отличните си отговори те получиха много награди.

Надпреварата за най-красиво и оригинално яйце спечели Галина Желязкова. Тя обаче реши да отстъпи благородно кошницата с великденски лакомства на деца от танцова формация „Петлите”.

От МДБГ обясниха, че голяма част от боядисаните яйца ще отидат при социално слаби възрастни хора.

Коментари

Още от последните новини