МВР: Спрете с манипулациите, няма да правим бежански лагери!

МВР: Спрете с манипулациите, няма да правим бежански лагери!  - E-Burgas.com
снимка: Reuters

Зам. министърът Красимир Ципов призова хората от Любимец, Елхово и Малко Търново да бъдат спокойни

"Чудно ми е как водачът на листата на БСП за предстоящите европейски избори не прави разлика между бежански лагер и временен кризисен център". Това заяви видимо ядосан заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, цитиран от "Дарик". По този начин той отговори на днешните критики на БСП, че ще се строят бежански лагери на територията на Любимец, Елхово и Малко Търново.

Той увери гражданите на трите общини, че няма да се строят бежански лагери и призова социалистите да спрат със спекулациите и манипупацията, за да не се страхуват хората.

"Ако не се реализира обществената поръчка, ще приемат ли на столичната улица "Позитано 20" да бъде снета самоличността на мигрантите и да се проверят документите им. Предполагам, че не, така че ви призовавам - спрете с манипулациите и спекулациите", ядоса се заместник-министърът.

По думите на Ципов днес гражданите са станали свидетели как БСП с изключително елементарни и спекулации се опитва да се заиграва със страха на българските граждани. "Уважаеми дами и господа, на територията на Елхово, Любимец и Малко Търново няма да се строят бежански лагери и това трябва да стане ясно на всички вас", категоричен е той.

Ципов разясни, че бежанските центрове са поделения на Държавната агенция за бежанците, а временните кризисни центрове ще бъдат на обекти на МВР.

Тези обекти на МВР се намират в покрайнините на трите населени места, оградени са, до тях няма свободен достъп и има охрана от служителите на МВР. Част от процедурите, които се предвиждат да бъдат проведени във връзка с изграждането на площадките е те да бъдат обособени като територия, поясни Ципов.

Ципов увери хората, че трябва да бъдат спокойни, защото това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове. Тези временни кризисни центрове се предвидени в програма за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница, която бе приета през 2016 г.

Коментари

Още от последните новини