Мосинов: Искането за синя зона пред МБАЛ е само и единствено на д-р Матев, а не на бургазлии!

Мосинов: Искането за синя зона пред МБАЛ е само и единствено на д-р Матев, а не на бургазлии! - E-Burgas.com

„Синята зона стигна до МБАЛ, а не до Айтос, както се шегува колегата Ангел Божидаров. Искането пред болницата да има платено паркиране е само на изпълнителния директор д-р Матев. Не е на бургазлии. Това не е достатъчно основание кметството да тръгне до такъв рестриктивен фискален режим. „-каза пред медиите общинският съветник Евгений Мосинов.

Той смята, че всички съветници трябва да се  обединят около идеята пред МБАЛ да има един или два часа гратисен, безплатен период. При такива условия, групата на БСП би подкрепила докладната в частта си за паркинга пред Окръжна болница.

Според Евгений Мосинов исканото от страна на кметството разширение на Синята зона има чисто фискални подбуди, за да има средства в бюджета, а не толкова че се цели регулиране на паркирането в града.

Преди години постигнахме съгласие , всички партии, че зоната няма да се разширява повече след последното разширение в междублоковите. Сегашното разширение нарушава обществения . Зоната навлиза в комплекс „Възраждане” и „Братя Миладинови”, улиците „Вардар” и „Шар планина”. Не мисля, че по този начин трябва да бъде правено  разширяването, без предварително обществено обсъждане.”-каза още общинският съветник Евгений Мосинов.

Той добави, че групата на БСП ще подготви и ще входира предложение-при разширяване на синята зон да има допитване до населението.

„Можем да се поучим от Столична община. Там въвеждането на зоната става с допитване до населението на улицата или квартала. Тогава политиците ще замълчат, когато гражданите имат своето „За” или „Против”. –каза Евгений Мосинов

Той е категоричен, че референдум за новата транспортна схема трябва да има. „ Общината се надскочи с тоя проект. Трябва да свикнем да питаме бургазлии. И това не е  невъзможно.”-категоричен е  Евгений Мосинов. И добави, че парите за такъв референдум ще дойдат от бюджета за публичност на проекта, а сумата е шест цифрена.

Евгений Мосинов вече е започнал да събира подписи за референдум за Новата транспортна схема.

Общинските съветници от БСП Евгений Мосинов и Николай Тишев дадоха пресконференция пред медиите, във връзка с предстоящото заседание на местния парламент, което ще се проведе утре (29.03), от 9:00 часа.

 

 

Коментари

Още от последните новини