Морето подкрепи планината със "Спаси Пирин" на плажа в Бургас (видео)

Надписът бе изписан с мидички в пясъка на плажната ивица до Моста

По нетрадиционен начин продължиха протестите в Бургас в защита на национален парк Пирин. След като през последните седмици бяха проведени седем последователни протестни шествия, днес бургазлии решиха да отправят призив към управляващите и от плажа в Бургас.

Надписът "Спаси Пирин" бе изписан с мидички в пясъка на плажната ивица до Моста, така че да се вижда от терасата на Морското казино и посланието да стигне до повече хора. Към него природозащитниците добавиха "и морето", тъй като в известно време към исканията им бе добавено отхвърляне на промените в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им, както и разследване на заменките по Черноморието.

"Протестът ни е за Национален парк Пирин, но и срещу корупцията на всички нива, срещу наглостта на олигархията, която си прави каквото поиска, срещу зависими политици, които не желаят да спазват законите. Това е и протест срещу беззаконието! Защото Пирин и неговото спасяване са символ на всичко това! Протестираме и срещу поредния опит да съсипят и Витоша, и всички други планини чрез лобистки промени в Закона за горите. Промени, които спряхме през юни 2012-а и които внасят в НС отново!" заявиха протестиращите, които обещаха да продължат да търсят всякакви нестандартни форми на протест. 

Коментари

Още от последните новини