Граничните полицаи на летище Бургас ще снимат с боди камери

Граничните полицаи на летище Бургас ще снимат с боди камери  - E-Burgas.com

Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за доставка на 300 камери за носене на униформата на гранично-полицейски служители. Поръчката включва и докинг - станции, софтуер за експортиране, съхранение и преглед на записаните от камерите данни с необходимия брой лицензи, обучение и гаранционна поддръжка. 70 камери ще бъдат дадени на граничните полицаи в Елхово, а 65 ще са летищата. Най-много ще са на софийската аерогара - 30, Варна и Бургас по 15, а в за Пловдив са предвиден 5 камери. 

Прогнозната сума е 390 768 лв. без ДДС, а средствата са по проект „Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници”. 

Камерите трябва да са с висока резолюция и микрофони.Възможностите им за запис трябва да са минимум 12 часа. Камерите защитават всички по веригата, каза вътрешният министър Валентин Радев пред Дарик и посочи, че ще се следи какво правят служителите и дали то е неправомерно. 

С боди камерите ние първо ще знаем служителите ни какво правят, защото и там - има операции, постоянно ги следим какво правят и има хора, които са хванати в крачка за нещо, което правят и е нередно. Това е една стъпка в посока да ги дисциплинираме, каза министър Валентин Радев.

 

Коментари

Още от последните новини