Модерен спортен комплекс за 367 000 лева правят в айтоско село

Модерен спортен комплекс за 367 000 лева правят в айтоско село - E-Burgas.com
Снимката е илюстративна

Община Айтос обяви обществена поръчка за изграждане на многофункционален спортен комплекс в с. Карагеоргиево. Тя е на стойност 367 000 лева без ДДС, става ясно от сахта на Агенцията за обществени поръчки. 

Съоръжението ще включва баскетболно игрище с размери 25 х 28м. и с необходимата около него свободна зона, волейболно игрище  с  каучукова ударопоглъщаща и противохлъзгаща настилка с цвят различен от зоната около него, футболно игрище с размер 25 х 15 м., фитнес на открито и писта за бягане.
Поради голямата денивелация всяко изгрище ще се огражда с подпорна стена, а наклона на терените се свежда до 1,5%.

Предвиждат се огради с височина 5,5 м. до височина 2 м. оградна телена мрежа с око 40/40 мм., след което оградна текстил мрежа 40/40 мм. с височина 3.5 м.
В северната част на спорната площадна непостредствено пред съществуващата подпорна стена ще се иградят три трибуни, всяка с по три реда. Съществуващото стълбище се нуждае от ремонт и за целта ще се изградят нови стъпала. Освен това се предвижда едно ново стълбище, намиращо се срещу главния вход на уличищната сграда, като по този начин се изгражда нов основен пешеходен подход от училището в селото към спортната площадка.
С реконструкцията се предвижда и изграждането на рампа за хора в неравностойно положение, разположена в западната част на двора. 
Осветлението на площадките ще се осъществи с осветители с Компактна Луминисцентна Лампа /КЛЛ/, монтирани на 3 м. височина. Игрищата ще бъдат осветени от 8 бр. прожектора 400W МХЛ.
Районът ще бъде паркоустрен и благоустроен.

Коментари

Още от последните новини