Многото туристи притесниха българските хотелиери

Многото туристи притесниха българските хотелиери  - E-Burgas.com

Руските туристи се връщат у нас това лято – прогнозите са за 30% ръст на записванията от Русия спрямо миналата година. Очакваният силен сезон обаче може да създаде и проблеми – изчерпване на хотелската база и дублиране на местата в курортите.

Силно начало на туристическия сезон се очертава още за Великден – у нас ще почиват около 100 хил. румънци. Прогнозата е че и тази година северните ни съседи ще са най-многобройните посетители на България – ще надхвърлят 1 млн. През лятото обаче може да възникне проблем с дублирането на резервациите.

„Всяка година определени хотели си правят оувърбукинг, но това са стандартни неща, стига да е в рамките на разумните граници от 5 до 10 %”, коментира Павлин Косев от Варненската Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. По думите му това е бил и основният апел на хората от бранша – да се запази качеството на туристически продукт, за да се избегнат дублажи на резервации, защото големите хотели вече са пълни.

Повече туристи означава и повече шум, и хулигански прояви. Затова полицията, здравната инспекция и Община Варна ще имат денонощно звено на Златни пясъци.

 

Коментари

Още от последните новини