Многократен шампион и рекордьор в плуването ветеран търси 3000 лева, за да отиде на световно

Снимка viapontika.com

Многократният шампион в плуването и рекордьор – бургазлията Кирил Ватев, е мотивиран да участва на световно първенство за ветерани в меката на плуването – Унгария, но от това го делят 3000 лева. Парите му трябват за екипировка, транспортни разходи, престой, храна и състезателни такси в унгарската столица Будапеща, където ще се проведе състезанието през август.

Той се обръща за призив към общината, като е входирал писмо и в местния парламент, за което моли за финансова подкрепа.

Ватев има изключителна визитка като спортист – национален състезател е от 86-та до 92-ра година на миналия век, участвал е на финал на европейско първенство през 1988, помним го и като представител на националния отбор по плуване на Олимпиадата в Сеул през 1990, но не участва поради контузия, балкански шампион е за мъже, същата година, с екипа на ПК „Черноморец Бургас“.

За отбора на ветераните се състезава от 11 години, като многократно е заемал призови места и е подобрявал рекорди за възрастовата група, в която се е състезавал.  

В момента той е решен да представи отново родния си град и ПК „Черноморец Бургас“ на световното първенство, където ще се бори за поредното отличие, което да допълни шампионската му витрина. Това обаче няма как да стане без подкрепата от общината.

Сподели новината:

Коментари