За пример! Младоженците Живко и Виктория избраха благородна кауза, пред цветя за сватбата си

За пример! Младоженците Живко и Виктория избраха благородна кауза, пред цветя за сватбата си - E-Burgas.com

Те събраха средства, с които да бъде закупено оборудване за климатизация на интензивния сектор в Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас

Все по-често млади семейства превръщат сватбата си в повод за благотворителност. Виктория и Живко Жекови решили да направят същото – помолили гостите да не им подаряват цветя, а планираните за букети средства да отделят за добра кауза. Така успели да съберат средства, с които да бъде закупено оборудване за климатизация на интензивния сектор в Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас.

Няколко дни след сватбата, младоженката Виктория посети Първо детско отделение и разказа за решението си на завеждащия д-р Борис Ангелов. „И най-красивият букет след три дни увяхва и трябва да бъде изхвърлен. Още в поканите помолихме нашите гости да отделят средства за благотворителност. Приготвихме красива кутия, която обозначихме за каузата. Имахме варианти за много единични каузи, но решихме сумата да послужи за нещо, което ще помогне не на едно, а на много деца", разказа Виктория.

„Благодаря на младото семейство и им пожелавам да бъдат пример и за други. Средствата ще използваме за климатизация на интензивния сектор, защото температурният комфорт е важна част от лечението и възстановяването на нашите пациенти", обясни д-р Борис Ангелов.

Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас е едно от най-натоварените в болницата. Тук приемат деца от двудневна до 2-годишна възраст.  Въпреки наличието на частни болници с идентичен предмет на дейност в града, пациентите се увеличават постоянно. Годишно през отделението преминават над 2000 деца.

Коментари

Още от последните новини