Млади спасители от Бургас спечелиха златни медали на национален турнир

Млади спасители от Бургас спечелиха златни медали на национален турнир - E-Burgas.com

Млади спортисти от бургаския плувен и водно-спасителен клуб „Започни да плуваш“ показаха отлични умения по време на Националния турнир по водно спасяване, който се проведе в Благоевград. В състезанието се включиха осем плувци от морския град. Те спечелиха 4 златни, 4 сребърни медала и 1 бронзов медал. 

В спортната инициатива взеха участие повече от 170 състезатели от цялата страна. Събитието беше организирано съвместно с „Водноспасителна служба“ към БЧК, Дружество водни спасители и Община Благоевград.

Първо място в комплексното класиране при девойките зае Мартина Димитрова, а при жените- Мария Златкова. Второ място в комплексното класиране при мъжете зае Георги Сейменов.

Сега спортистите от клуб „Започни да плуваш“ се подготвят за ежегодния турнир по водно спасяване "Любен Кантарджиев", който ще се състои във Велико Търново. В него ще се включат 30 състезатели от Бургас.

"Предстоят ни републилански първенства по плуване, турнирът "Млад спасител" във Варна и още няколко големи състезания", съобщи за e-Burgas.com Мария Златкова, един от треньорите на младите спортни таланти. 

"Клубът ни се занимава с плуване и водно спасяване. Едното не може без другото. Водното спасяване не е само спорт. Стремим се да възпитаваме децата в дисциплина, отговорност, морал и оцеляване във водата. Не случайно около 70% от бившите и настоящите ни състезатели стават спасители и се отдават на една благородна професия", каза още Мария Златкова.

Галерия
Коментари

Още от последните новини