Млади бургаски музиканти с поредна изява в своя град

Млади бургаски музиканти с поредна изява в своя град - E-Burgas.com

Тази вечер Националното училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” открива своя нов сезон с третото издание на проект “Артистини”. Първият спектакъл е озаглавен “Пъстра есенна приказка”. Негови домакини ще бъдат децата от класовете по духови инструменти.

На сцената в концертната зала на училището ще прозвучат изпълнения на младите музиканти с преподаватели Йоана Вангелова, Симеон Кавалджиев, Димо Дичев, и Димитър Маджаров. Ще им акомпанират ученици от класа по клавирен съпровод на Олга Дичева. В пограмата ще се включи и Детски хор с диригент Галя Русева. Началният час е 18:00, а входът, както обикновено, е свободен.

Детската образователна програма “Артистини” и тази година е внимателно подбрана.  Проектът  ще включва цикъл от концерти, които ще се провеждат  през месец, всеки последен четвъртък, с участието на най-малките артисти на училището – децата от 1 до 4 клас.

Програмата ще даде възможност на младите музиканти, балетисти, певци  и артисти да излизат на сцената  пред своите връстници и  родители и да споделят с тях на детски език това, което знаят за изкуството, да разпознават музикалните инструменти и творчеството на различните композитори и писатели.

Важна част в  този проект ще бъде участието на родителите в насърчаването на творческите изяви на децата. Заедно ще се забавляват с музиката на класиците, ще се докосват до музикалните инструменти и ще чуват техния звук на живо.

Коментари

Още от последните новини