Митьо Очите: В тялото ми още има куршуми, турците се грижеха по-добре за мен

Митьо Очите: В тялото ми още има куршуми, турците се грижеха по-добре за мен - E-Burgas.com
смимка: bgonair.bg

Димитър Желязков-Митьо Очите - отново пред съда. След решението на Специализирания наказателен съд да го остави за постоянно в ареста, адвокатът му обжалва постоянното задържане, съобщи bTV.

Заседанието започна със скандал за здравословното състояние на Желязков. Адвокатът му поиска съдът да назначи медицински експертизи, за да се установи как се чувства и дали може да остане в ареста. Той заяви, че в тялото му имало куршуми и килията можела да се окаже фатална за него. Магистратите обаче отказаха да назначат такава експертиза.

Самият Димитър Желязков заяви, че не желае да бъде освободен, а само да бъде прегледан. В Турция се грижели за състоянието му много по-добре, отколкото у нас.

Адвокатът поиска още друг съдебен състав да се произнесе за здравословното му състояние, но и това искане беше отхвърлено. В крайна сметка стана ясно, че той ще настоява за „домашен арест”. Прокуратурата обаче определя състоянието на Митьо Очите като задоволително.

Желязков е уличен като лидер на организирана престъпна група за палежи, побои и разпространение на наркотици. За тези престъпления законът предвижда до 15 години затвор. Той беше екстрадиран от Турция, след като прекара 6 месеца в турския арест. Какво решение ще вземе съдът предстои да стане ясно по-късно.

Коментари

Още от последните новини