Митьо Очите следял отблизо проверките на незаконни обекти в Слънчев бряг

Митьо Очите следял отблизо проверките на незаконни обекти в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Вицепремиерът Валери Симеонов показа снимка на колата на Димитър Желязков, който следял служителите на ДНСК

Митьо Очите следи изкъси служителите на ДНСК, които проверяват незаконните преместваеми обекти в Слънчев бряг. Това твърди вицепремиерът Валери Симеонов, който показа снимка на автомобила на Димитър Желязков в сутрешния блок на БНТ.

"При проверките край плажната ивица е заснет един автомобил. Всички на север от Бургас знаят чий е този автомобил. Това е автомобилът на Митьо Очите. Минават проверяващите, измерват големите на обектите, спират и садят в една закусвалня да обядват и той е непкръснато с тях. Нищо не казва, просто ходи с тях и ги гледа как си вършат работата." заяви Валери Симеонов.

Според него голяма част от въпросните обекти в големите ни курорти се държат от силови групировки. Той заяви, че скоро ще бъде внесен законопроект, който ще промени формулировката за преместваем обект и ще улесни режима за премахването на незаконните такива обекти. 

Според него преместваемите обекти били "язва за туризма, които обръщат нашите курорти на арабски битаци". Основният проблем обаче бил, че в тях се върти сив оборот, тъй като голяма част от тях дори нямали касови апарати и по този начин ощетявали нормалната търговска дейност. 

Той благодари на служителите на ДНСК в Бургас и Варна, които вече са започнали описване на незаконните обекти. До този момент те били вече стотици, но скоро вероятно щели да станат хиляди. 


 

Коментари

Още от последните новини