Мирис на печени чушки или как лятото е само наужким в… Меден рудник

Мирис на печени чушки или как лятото е само наужким в… Меден рудник - E-Burgas.com

Творецът го е казал „Лятото е само наужким, замирише ли на печени чушки“. В град или в село, в случая не е много сигурно, тъй като ароматът на печения зимен деликатес се разнесе в Меден рудник и буквално подлуди млад жител в комплекса, който реши да излее недоволството си в едноименната група във фейсбук.

Споделеното недоволство предизвика дъжд от коментари кои от кои по-колоритни. Някои с чиста съвест пратиха бургазлията на село, други се сетиха, че е време за още един зимен деликатес – лютеницата, която в повечето случаи се приготвя пред или зад блока /зависи от местоположението на полянката, градинката/.

В коментарите не липсват и лирични отклонение, като например кой, къде си простира гащите и сутиените и редно ли е те да висят по балконите.

Но да се върнем към есента, тоест чушките

„Традицията повелява всеки българин да има чушкопек, независимо дали живее в панелка или има къща на село. Този уред е незаменим за всички любители на печените чушки, като ни позволява да ги приготвим бързо, лесно и безопасно, без да си подпалим апартамента“, отсече фен на зеленчука и дискусията започна отначало.

И вероятно ще продължи още няколко дни докато някой не се оплаче от мирис на патладжан, артишок, куркума или от култовото кисело зеле в бидон на терасата.

А лятото е само на ужким, замирише ли на печени чушки. В пейзажа газим с мокри обуща и бързаме да ги събуем вкъщи.

Парам бам бам пири бам, продължава своята песен творецът...

Коментари

Още от последните новини