Министерство и БФС гледат под лупа стадион "Черноморец", близо половин милион лева "потънали"

Министерство и БФС гледат под лупа стадион

Българският футболен съюз също ще се включи със свои представители в групата, която ще огледа стадион "Черноморец" в Бургас, за да прецени състоянието му и нанесените щети в последната година, съобщи заместник-изпълнителният директор на централата Антон Попов, цитиран от sportal.bg.

Както е известно, точно преди една седмица министърът на спорта Красен Кралев обяви, че ще изпрати проверка, за да се установи къде са потънали изразходваните над 400 хиляди лева държавни пари за стадиона и защо той не се поддържа след края на Европейското първенство за юноши от 2015-а, заради което се направи ремонта.

Оказало се, че Община Бургас е имала ангажимента да поддържа съоръжението, но не е изпълнила ангажимента си по договора. Още повече, че Общината е и акционер с 50 процента в дружеството, което стопанисва съоръжението. Но повече от година кметът на града Димитър Николов отказвал да се ангажира с проблема със стадион "Черноморец", твърди още sportal.bg.

Само за сравнение, всички останали градове, които са получили средства за реновиране на футболните терени за въпросното събитие поддържат базите си в доста добро състояние- но не и в Бургас.

Проверката, която е планирана от експерти на БФС и на Министерството на спорта ще бъде след началото на следващата седмица, научи БТА.

Само преди 4 дни пък част от стадиона пламна в нощен пожар, а полицията разследва причините и дали този инцидент има връзка с обещаната проверка от министерството на спорта.

Коментари

Още от последните новини