Министър Русенова е категорична, че програмата „Личен асистент” е насочена към местната власт

Министър Русенова е категорична, че програмата „Личен асистент” е насочена към местната власт - E-Burgas.com

”Тази програма е стартирала преди малко повече от 8 години с централен бюджет, с около 400 бройки, финансирани по линия на Национален план за действие по заетостта. За следващите 8-9 години тя стана първо Национална програма и даде възможност на над 15 000 да ползват услугата личен асистент, а сега сме насочили тази програма изцяло към местните власти”, каза социалният министър Зорница Русинова. И допълни, че  програмата ще продължи до края на 2018 година. Русинова каза още, че в рамките на следващите два месеца - за големите общини, където има по-голяма нужда от лични асистенти и по-голям брой хора с увреждания, ще има допълнителен ресурс.

Според социалния министър  програмата търпи корекции. „В рамките на съществуващия ресурс от 115 милиона има общини, които не са стигнали тавана на проектите и има достатъчно ресурс, който може да се преразпредели. Общините ще могат с допълнителен ресурс да поемат повече хора в следващите няколко години”, посочи Русинова.

Социалният министър  Зорница Русенова беше в Бургас по случай 24 май. Тя се включи в празничното шествие, заедно с екоминистъра Ивелина Василева, регионалния министър Лиляна Павлова.

Коментари

Още от последните новини