Министър Павлова убедена: Дупки има, но по старите и неремонтирани пътища

Министър Павлова убедена: Дупки има, но по старите и неремонтирани пътища - E-Burgas.com
Архив dariknews.bg

Проблеми с дупки има по стари и неремонтирани пътища. Пълнят се със студена асфалтова смес, на пролет ще се направят по-сериозни ремонти, посочи Лиляна Павлова.

Според нея повечето дупки са се образували на стари участъци от пътищата.

Mинистърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Павлова увери, че запълването им вече е започнало.

„Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това – асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси”, заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова  по Нова телевизия.

Преди дни стана ясно, че асфалтът по обновеното преди година "Цариградско шосе" в София, от четвърти до седми километър, също се е напукал и има дупки.

„Там където ремонтирахме – 100 километра на „Тракия”, участъкът от Видин през Димово, няма проблем”, обясни още министър Павлова.

По думите й най-големият проблем е по стари и неремонтирани по 30-40 години участъци. „Там, където не сме правили цели ремонти, резултатът е това. Кръпки между кръпки и става това”, каза тя.

„Едно е да правим пълна рехабилитация, там няма проблеми. Там, където сме правили само изкърпване – това е резултатът”, заяви Павлова.

Тя обясни, че в момента пътищата се кърпят със студена асфалтова смес. Тя е временна и трябва да издържи до пролетта, когато ще се направят по сериозни ремонти.

В понеделник Лиляна Павлова разпореди на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)/ Дончо Атанасов да се предприемат незабавни действия по оглед на състоянието на пътната настилка от републиканската пътна мрежа, съобщиха от МРРБ.

След продължителното застудяване и обилни снеговалежи има много сигнали на граждани за новопоявили се неравности по стари участъци от пътната мрежа. Приоритетното отстраняване на неравностите започна от старите магистрални участъци, първокласните и второкласните пътища, посочват от министерството.

Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми в отделните региони ще извършват огледи на отсечките и предприемат незабавно ремонтни дейности. Целта е да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

В участъците, в които се извършват ремонти, е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация, посочват от министерството.

Коментари

Още от последните новини