Министър Павлова от Бургас: В ход са процедури за разширяване на пътя Поморие - Ахелой

 Министър Павлова от Бургас: В ход са процедури за разширяване на пътя Поморие - Ахелой - E-Burgas.com

В ход е процедурата за избор на изпълнител на обхода на Поморие. Вече е отворена процедурата и за удвояване на трасето в участъка Поморие – Ахелой. Не е обявена само тръжната процедура за обхода на Ахелой, тъй като има обжалване на предварителното изпълнение на екологичната оценка. Това съобщи днес при посещението си в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя обясни, че заради обжалванията на екологични организации решението по ОВОС не може да влезе в действие, но изрази надежда то да бъде факт до няколко седмици.

Очакваме до края на годината да има избрани изпълнители по тези процедури, така че да може да започне работа по участъците, ако няма обжалване на процедурите, каза още министърът. Тя обърна внимание, че процедурите по обжалване забавят търговете и реализацията на проектите с между 6 месеца и 1 година.

По-рано в града Павлова присъства на откриването на фермерски пазар в Експо център „Флора“, реализиран по инициативата „Джесика“ по линия на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г.

 

Коментари

Още от последните новини