Министър Кралев за "Арена Бургас": Трудно да се прогнозира кога ще е готова спортната зала

Министър Кралев за

Надявам се да няма актуализация на отделената сума за строителството на спортна зала „Арена Бургас“. Но и на този етап е много е трудно да се прогнозира кога ще бъде готова спортна зала. Всичко зависи от строителите, правим всичко възможно проектът да финишира максимално бързо, надявам се след две години да се радваме на нова зала.“

Това каза министър Красен Кралев на спортната площадка на ПГЕЕ"К.Фотинов, където откри "Европейската седмица на спорта" в Бургас.

Началото на спортните прояви бе дадено точно в 10:30 часа. На футболното игрище в двора на училището бе и легендата от Световното първенство в САЩ през 1994  - Златко Янков. Наред с футболната легенда на спортното мероприятие присъстваха и бившите национали по баскетбол Димо Костов и Жанета Жельова-Костова, които  направиха открита тренировка с ученици от бургаската гимназия.

По-късно през деня в 15:00 часа в зала "Никола Станчев" в к-с "Меден рудник"  министър Красен Кралев официално ще открие националните спортни състезания "Воля за спорт".

Кампанията, която е за за хора в неравностойно положение, е под патронажа на премиера Бойко Борисов. Организатори са Балканска медийна асоциация, Държавната агенция за хора с увреждания, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Програмата в зала "Никола Станчев" е наситена с демонстративни състезания по тенис на маса, бадминтон, шахмат, канадска борба, баскетбол с инвалидни колички, вдигане на тежести от лежанка за хора с увреждания.

За доброто настроение ще се погрижат Тони Димитрова, Искрен Пецов, Пламена и  SUNHEART. И тук организаторите са предвидили куп изненади, както за участници, така и за зрители. Награждаването и официалното закриване на кампанията "Воля за спорт" е предвидено за 17:00 часа.

Галерия
Коментари

Още от последните новини