Министър Ангелкова: Очакваме Хилтън да разшири инвестициите си в България

Министър Ангелкова: Очакваме Хилтън да разшири инвестициите си в България - E-Burgas.com

България има огромен потенциал да развива различни видове масов и специализиран туризъм и предлага отлични условия за инвестиции в сектора. Доказателство за това е над 25% ръст на чуждестранни туристи, който отчитаме за последните две години. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с Кейти Фалън, главен ръководител по корпоративни дела в Хилтън. Срещата бе в аржентинската столица Буенос Айрес в рамките на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Българското правителство издигна туризма в национален приоритет и постави сериозен акцент върху развитието на туристическата инфраструктура, подчерта тя. Страната ни става все по-притегателно място за инвестиции в туризма заради финансовата стабилност на държавата и нормативната база, насърчаваща големите инвеститори. Сред предимствата на България са също 10% ставка на корпоративния данък и 10% данък общ доход, политическата стабилност, ръст на БВП от 3,4% за 2016 г. (пето място в ЕС) и второ най-ниско съотношение държавен дълг/БВП в рамките на Съюза. Отчита се тенденция за увеличено търсене на видококатегорийни хотели в страната, което показва увеличение на туристите от по-висок клас. 90 на сто от 4 и 5 звездните хотели за лято 2018 г. вече са резервирани.

Очакваме Хилтън да разшири инвестициите си в България, която ще окаже положителен ефект върху цялостното развитие на туризма у нас, посочи министър Ангелкова.

Коментари

Още от последните новини