Министър Ангелкова: Не виждам причина да подавам оставка

Министър Ангелкова: Не виждам причина да подавам оставка  - E-Burgas.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пред журналисти, че не вижда причина да подава оставка, каквато ѝ поискаха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Министърът каза, че недоволството от политиката в туристическия сектор, изразено от организацията, представлява мнението само на част от браншовите сдружения и допълни, че изразяването на несъгласие с политиките на ведомството е право на организацията.

В националния регистър има над 300 сдружения, три са регистрираните организации, свързани с туроператорска и турагентска дейност, а регистрираните туроператори и турагенти са над 3000, каза министърът и допълни, че в АБТТА членуват - 80 - 90, така е и в БАТА и в Националното сдружение „Туризъм“.

Фактите за сектора доказват, че сме на прав път, със сигурност има още какво да се желае, защото Министерството съществува от три години, а проблемите в бранша са трупани от години, категорична беше Ангелкова. Сред положителните аргументи в подкрепа на политиката в туризма тя открои, че за периода януари - август общият брой на чуждестранни туристи, посетили места за настаняване с над десет легла в България, е над 6,5 млн. Ангелкова изтъкна, че са използвани данни на НСИ.

Тя направи коментара си преди заседанието на Националния съвет по туризъм.

Коментари

Още от последните новини