Микробуси под наем сменят маршрутките в Бургас

Микробуси под наем сменят маршрутките в Бургас - E-Burgas.com

Старите маршрутки, с които в момента пътуват бургазлии, скоро ще останат в миналото. Общинският превозвач „БургасБус“ вече е обявил обществена поръчка за 18 нови микробуса, които ще бъдат взети под наем .

Прогнозната стойност е 360 хил. лв. без ДДС, а максималният срок за продължителността на наема е една година, считано от датата на сключване на договора. 

Новите микробуси ще се движат по линията на маршрутките, докато бъде въведена новата транспортна схема в Бургас. 

Документи за участие могат да се подават до 4 май, след което изпълнителят на поръчката ще бъде избран. Най-вероятно ообаче новите микробуси няма да се използват за целия срок на наем от една година, тъй като се очаква новата транспортна схема в Бургас да стартира по-рано. От общинския презозвач „БургасБус“ пък ще обяват нова обществена поръчка, която няма да бъде за наем, а за закупуване на микробуси, които ще оперират по по-малките улички в комплексите. Така например ще бъде създадена малката микробусна линия, която ще свърже к-с "Възраждане" с централна градска част, "Братя Миладинови" и "Лазур". Същото се отнася за комплексите „Славейков“ и „Изгрев“, които ще бъдат свързани помежду си, както и за „Меден рудник“, където ще има вътрешна линия, която ще обикаля комплекса. 

Коментари

Още от последните новини