Местят в нова сграда учениците от Автото

Местят в нова сграда учениците от Автото  - E-Burgas.com

Професионалната гимназия ще бъде съборена и изградена наново в рамките на една година

Община Бургас умува къде да премести възпитанаците на професионалната гимназия по транспорт за цяла една година. Това заяви зам. кметът по образование към община Бургас Йорданка Ананиева по време на общественото обсъждане за Бюджет 2018. Предстои сградата на училището да бъде претърпи пълен ремонт, като на практика ще бъде съборена и изградена наново, а към нея ще бъде построен и нов физкултурен салон. Финансирането за това вече е осигурено и е включено в капиталовата програма за Бюджет 2018.

Ремонтът на сградата най-вероятно ще започне през следващия месец. За целта обаче първо трябва да се намери къде да се преместят учениците на гимназията, тъй като строително-монтажните дейности ще продължат близо година. 

Сградите и прилежащия терен на гимназията по транспорт са собственост на община Бургас от началото на 2016 година, когато бяха прехвърлени безвъзмездно от страна на правителството. Това на практика развърза ръцете на общината да извърши ремонт на базата, която от дълги години не е в добро състояние. 

Професионална гимназия по транспорт е една от най-старите в Бургас и е открита през далечната 1968 година. Училището се помещава в монолитна едноетажна сграда на ул. "Демокрация" № 5 и разполага с 11 класни стаи и кабинети, 12 работилници, лаборатории и гаражни съоръжения.

Коментари

Още от последните новини