Мега ремонтът на летище Бургас приключи, първите полети на 31 декември

Мега ремонтът на летище Бургас приключи, първите полети на 31 декември - E-Burgas.com

На 31 декември летище Бургас отваря за полети след завършването на проекта за рехабилитация на пътека за рулиране „Н“ (хотел) и първа фаза на проекта за рехабилитация и реконструкция на пътека за рулиране „А“ (алфа).

В навечерието на новогодишната нощ ще бъдат посрещнати пътниците по линията Москва (Домодедово)-Бургас-Москва, като до 11-ти януари от „Сибирски авиолинии“ съобщиха, че линията ще се изпълнява шест дни в седмицата (без четвъртък), заради новогодишните празници. След 11-ти януари полетите ще са пет дни седмично.

От 3-ти януари на новата година авиокомпания „Wizz Air” ще изпълнява полети по редовната линия Бургас – Лондон (Лутън)– Бургас три пъти седмично.

Мащабните инфраструктурни проекти продължават. Втора фаза от реконструкцията на пътека за рулиране „А“ (алфа), подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас ще бъдат завършени преди летния сезон.

Общата стойност на инвестицията на „Фрапорт Туин Стар Еурпорт Мениджмънт“ АД в посочените проекти е повече от 12 милиона лева, а в изпълнението на проектите са заети над 200 работници и служители само на територията на летището.

 

Коментари

Още от последните новини