Мая Манолова изпълни заканата, която даде в Бургас

Мая Манолова изпълни заканата, която даде в Бургас  - E-Burgas.com

Омбудсманът Мая Манолова влиза в поредна битка с частните съдебни изпълнители (ЧСИ). Тя внесе законодателни мерки срещу произвола им, както обеща в Бургас. Тогава общественият посредник на България заяви, че най-големия брой жалби от бургазлии са именно срещу твърде големите правила, които упражняват ЧСИ-тата. 

Предложението на Мая Манолова е да отпадне възможността за бързо снабдяване на банките с изпълнителен лист. Манолова настоява за въвеждането на таван за таксите, които печелят ЧСИ от длъжниците - да не могат да надвишават размера на събирания дълг.

Мая Манолова се оплака, че ЧСИ вече строяват редиците за отпор срещу нея. Искат й справки за жалбите, които досега са постъпили от ужилени от тях граждани.

Те искат да проверят как си върша работата, недоволна е Манолова. Не смятаме да се откажем. Скоро ще почнат да проверяват и личния ми живот, оплака се тя.

Сред другите промени е и възможността длъжниците да могат да обжалват оценките на жилищата им, които се правели за жълти стотинки. Битката ни е справедлива, категоричен е общественият защитник.

Коментари

Още от последните новини