Масови проверки на таксита около летищата и автогарите

Масови проверки на таксита около летищата и автогарите  - E-Burgas.com
е-vestnik.bg

Инспектори на Автомобилна администрация и Икономическа полиция установяват средно по 4 случая дневно на нерегламентиран превоз на пътници само на Летище София. При проверките са открити "помпи" за увеличаване на сметките. Нередовните таксита предлагат и транспорт до зимните курорти, показа репортаж на Българска национална телевизия.

Летище София - все още една от най-доходоносните дестинации за т.нар. "копърки". Набелязването на жертвите обикновено започва още от зоната пристигащи. Шофьорите най-често чакат полети от Западна Европа, носейки табелка такси. Предварително подготвят фрази на няколко езика.

Проверките на Икономическа полиция показват, че такситата менте излизат в най-добрия случай двойно по-скъпо.

От началото на годината инспекторите на Автомобилна администрация са съставили 150 акта само на Летище София. В девет коли са открити устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати. Инспекторите съветват ако станем жертва на измама, да пазим касовата бележка.От Автомобилна администрация предвиждат затягане на контрола върха касовите апарати.

При проверките инспекторите са установили още, че някои водачи са шофирали без удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки. Нарушения са открити и при ползването на задължителната седмична почивка.

До момента са направени общо 830 специализирани проверки в цялата страба.

Коментари

Още от последните новини