Машината на времето или Терминатор 1 и 2 –това предлагат новите кръстници на 211

Машината на времето или Терминатор 1 и 2 –това предлагат новите кръстници на 211 - E-Burgas.com

След като от Община Бургас признаха, че все още не могат да намерят точното наименование на автобус 211, бургазлии активно се включиха в инициативата. 

„Машината на времето”, „Меден изгрев”, „Морски сини вир”, „Междугалактически кораб”, „Черволяка”, „Гларус чайка”, „Синя междуквартална стрела”, „200 и пеш”-това са само част от предложенията, които жители на града предлагат в дискусия в социалната мрежа. Някои дори се аргументират защо точно това име предлагат на 211. Например HTC –абревиатурата идва от Нова Транспортна Схема,  „Номер 1”- било хем уникално, хем запомнящо се, а е и част от 211, „МР 1” и „МР 2”-идва от „Меден рудник”. „3 в 1” пък е друга идея, която представяла смяната на три превозни средства в  бързата линия с един билет. „056”- телефонният код за Бургас. Има дори и такива предложения, автобусът да носи името на конкретен човек, който над 10 години се вози с градксия транспорт и използва услугите на 211.

Както знаете, след като бъде приета новата транспортна схема, автобус с номерация 211, ще остане в историята. На негово място ще има други два рейса, за които все още не може да се намери адекватна номерация. Заместник-кметът на Бургас Руска Бояджиева каза за е-Бургас, че на първо време ще се използва временно наименование. Тя призова гражданите, културните дейци и тези,които разбират от маркетинг да дават идеи за новото име на автобуса, който свързва комплекс „Меден рудник” с останалите  комплекси и центъра на града.

Новите автобуси ще бъдат оборудвани с камери,а билетите ще са електронни.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини