Мартенски изненади: В събота до 27 градуса! След това дъжд, някъде и сняг

Мартенски изненади: В събота до 27 градуса! След това дъжд, някъде и сняг - E-Burgas.com

Пролетта ще развихри прищевките си с пълна сила в следващите дни. До края на работната седмица времето ще е мрачно и дъждовно, но в събота южен вятър ще донесе жега до 27 градуса на места. После обаче се очаква застудяване, нови валежи от дъжд, които в някои части на Северна и Западна България може да преминават в сняг. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на синоптични модели и цитирана от "Дарик".

В следващите дни до петък облачността ще бъде разкъсана, често значителна, на места е възможно да превали. В четвъртък се очакват валежи по-скоро в южните и източните райони на страната.

Температурите през деня слабо ще се понижат и ще бъдат между 12 и 17 градуса, а на запад е възможно да бъде още по-хладно. Сутрешните температури ще останат положителни.

В петък и особено в събота южният вятър ще се усили и времето ще се затопли. В първия ден на уикенда на места в Северна България хората ще се радват на максимални температури от 25-27 градуса.

В събота срещу неделя обаче отново ще завали дъжд и времето ще застудее.

Следващата седмица ще посрещнем официално пролетта, но това ще стане с по-студено време.

Във вторник, а след това и в четвъртък и петък другата седмица нови средиземноморски циклони ще донесат облаци и дъжд у нас.

В края на следващата седмица ще има превалявания, които в планините и на места в Северна и Северозападна България може да бъдат от сняг.

 

Коментари

Още от последните новини