Мария Габриел и Ивелина Василева в Несебър: Гласът на България трябва да се чува още по-силно в Европа 

Мария Габриел и Ивелина Василева в Несебър: Гласът на България трябва да се чува още по-силно в Европа  - E-Burgas.com

„Важно е да кажем заедно „Да, искаме уважавана България в Европа, да, искаме Европа, която да усещаме във всяко училище, във всяко малко и средно предприятие, във всяко населено място“. Благодарение на Несебър и неговите жители знаем още колко по-силно трябва да се чува гласът на България.

Като комисар по „Цифрова икономика и общество“, не мога да не говоря за туризма, за това колко е важен той за бизнеса. Искам да ви насоча към възможностите, които дават новите технологии. Защитили сме и до този момент нови перспективи, нови финансови инструменти за бизнеса и туризма, благодарение на новите технологии. Те позволяват всеки да се чувства реализиран и в ежедневието си, и със семейството си, и в професионалния си живот. Бъдете активни на 26-и май, за да продължим да показваме красивото лице на България пред Европа“. Това каза пред над 240 жители в Несебър водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел. На срещата в читалище „Яна Лъскова“ присъстваха народният представител Димитър Бойчев и общинските съветници от партията. 

„Като човек от региона, няма как да не оценявам случващите се промени. Европа може да звучи далечно на някого, но Несебър е дал много на Европа с история си, култура и дух. Градът се превърна в последните години в една от най-атрактивните дестинации, конкурираща се с утвърдените курорти на Средиземно море. За всичко това заслуга имате жителите на Несебър, заедно градим по-добра среда. Усилия полага и бизнесът, който движи развитието и дава по-добри шансове за работа и по-високи доходи“, сподели бургаският кандидат за евродепутат Ивелина Василева. 

Тя допълни, че морето дава много перспективи за развитие на региона.

„Това е моята кауза - да работим за развитието на Черноморския регион, за чисто море, за чист въздух. Изградихме пречиствателна станция, която обслужва 7 населени места – най-голямата на Черноморското крайбрежие. Тя дава възможност водите на Черно море да са много по-чисти и да привличаме повече туристи. Изградихме и съоръжения за обработка на отпадъците, подготвихме и нов проект. Вече има подадено проектно предложение  от ВиК - Бургас, за пречиствателната станция, която обслужва Св. Влас и Елените“. 

По време на срещата в залата на несебърското читалище Ивелина Василева коментира още, че най-важен и дългоочакван за района е проектът за изграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. 
„Вече започна изграждането на последната шесткилометрова отсечка от обхода на Поморие. След като приключи, ще отчетем едно изцяло изпълнено обещание. Това е проект, който е чакан повече от 40 години. Той се случва със сериозната подкрепа на премиера Борисов, с финансиране, осигурено от държавния бюджет, заради добрата финансова обстановка в страната, стабилното управление и в икономически, и във финансов план. Продължаваме да работим и за привличане на повече средства по линия на европейската солидарност. Вече е подписан и договорът за разширение на рибарското пристанище на Несебър, което освен че дава по-красив облик на града, дава и повече шансове за рибарите, дава и повече шансове да акостират яхти и  лодки. Ще продължим да работим в Европа България да бъде представлявана от хора, които знаят, могат и познават механизмите на работа на европейските институции, които могат да отстояват българския национален интерес“, заяви Ивелина Василева. 

Коментари

Още от последните новини