Макрон ни отряза за Шенген

снимка: news.bg

Няма да е добре нито за България, нито за останалите членки на Шенген, да се бърза с ангажименти за присъединяването на България. Това заяви президентът на Франция Еманюел Макрон на брифинга в НДК, съобщава "Труд".

Малко преди това премиерът Бойко Борисов съобщи, че темите за Шенген и Еврозоната са били сред обсъжданите на срещата с френския президент.

“Няма да е добре нито за България, нито за останалите членки на Шенген, да се бърза с ангажименти за присъединяването на България. Трябва да реформираме Шенген, Дъблинския регламент и всичко, което е свързано със свободното движение на хора. И тогава да водим дебат за присъединяването на България”, каза Макрон. Отчитаме качествената работа на България при охраната на границите на ЕС, добави той. По думите му страната ни изпълнява всички условия за да може да се присъедини към механизма ERM-2: “България изпълнява условията и Франция желае България да се присъедини към ЕРМ-2, а с това и към Банковия съюз. Това е много важно”.

Еманюел Макрон посочи, че окончателно решение по новата директива за мобилноста, заради която превозвачите у нас излязоха на протести през последните дни, ще има през септември. “Бих желал да постигнем компромис в идните месеци по Пакета „Мобилност“. Ние желаем задълбочена реформа на директивата за командированите работници, която. България също се ангажира сериозно по тази тема

 

Сподели новината:

Коментари