Люта битка и два фаворита за лого на Гимназията по програмиране в Бургас

Люта битка и два фаворита за лого на Гимназията по програмиране в Бургас - E-Burgas.com

Гласуването приключва чак след месец, а последните могат да станат първи

Ожесточена надпревара с много обрати беляза първата седмица от гласуването за лого на новата Прифесионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас. Припомняме, че от община Бургас реши да създаде училището за програмисти, което ще се помещава в сградата на Техническата гимназия в "Меден рудник". Училището трябва да отвори врати през следващата учебна година, поради което се нуждае от инвестиции за неотложни ремонти, нов училищен автобус и... собствено лого. Поради тази причина от община Бургас решиха да организират конкурс, като победителят ще получи телефон  iPhone X.

Получените предложения бяха оценени от жури, съставено от представители на едни от най-големите ИТ компании в България, които ще бъдат част от Училищното настоятелство на Гимназията. Миналия понеделникбяха обявени петте най-добри проекта, които ще се състезават за победител в конкурса до 20 февруари. 

Като фаворити през първите седем дни се откроиха предложенията на Абуди Жабас и Димитър Лазаров. Първото изобразява зъбно колело , което включва в себе си бинарните 1 и 0 , както и символ за включване на електрически уред. Логото символизира синхронната работа на кода в един софтуер и начина по който компютъра разчита данните чрез бинарен код (1 = има ел.заряд /0 = няма ел.заряд). Предложението на Димитър Златаров пък включва най-основните и характерни символи, благодарение на които функционира всеки компютър - цифрите 0 и 1. Те са преплетени по начин, който олицетворява безкрайните вариации, комбинации и поредици, в които тези цифри "влизат", за да съставят всеки код и всяка софтуерна програма, караща компютъра да извърши определеното действие.

Двата проекта вървят рамо до рамо начел в класацията, но до края на гласуването има още много време и обрати не са изключени. 

 

.

Коментари

Още от последните новини