"Лукойл" търси надзор за ремонта на пристанището в "Росенец"

снимка: economic.bg

"Лукойл Нефтохим Бургас"АД обяви процедура за избор на авторски надзор по време на строителството на пристанището си. В обществената поръчка обект е: "Привеждане на Пирсове 1, 2 и 3 на Пристанищен Терминал "Росенец", част от пристанище за обществен транспорт с обществено значение Бургас към нормативните изисквания и добрите европейски практики".

Разработеният работен проект обхваща цялостна реконструкция на терминала и не може да бъде разделен на части поради естеството на реконструкцията, която обхваща целият терминал. Строително монтажните работи също изискват цялостно изпълнение на проекта в определена последователност, което не може да бъде организирано и изпълнено при разделянето им на обособени позиции. Предвид това и с оглед предмета и естеството на обществената поръчка, услугата по авторски надзор не може да бъде разделена на обособени позиции. Прогнозна стойност на поръчката e 1 132 817 лв. без ДДС. Процедурата е пряко договаряне с автора на проекта "Плана-Б" ЕООД, София.

В средата на юли т.г., две седмици преди крайния срок за подаване на документи, двата търга – за консултант и за строител, бяха обжалвани и стопирани. Стойността на строителството е над 50 млн. лв. ( 50 115 865.64 лв. без ДДС). Срокът за изпълнение е 60 месеца.

В строителството се включва изграждане на помпена станция за морска вода, нови докинг системи, модернизация на противопожарната система, замяна на кранцевата защита на пирсовете и замяна на товаро-разтоварните устройства на Пирс 1 и 3 (кейово място за приставане и обработване на кораби). Работата по Пристанищен терминал "Росенец" включва няколко подобекта: Пирс 1, Пирс 2, Пирс 3, противопожарна система, брегоукрепителна дамба с път между Пирс № 1 и Пирс № 2, брегоукрепителна дамба с път между Пирс № 2 и Пирс № 3, реконструкция на входящи водопроводи, електропроводи и слаботокови кабели в корена на Пирс №2.

На Пристанищният терминал се извършват товаро-разтоварни дейности на нефтопродукти.

infrastructure.bg

Коментари

Още от последните новини