"Лукойл" инвестира над 50 млн. лв. в Пристанищен терминал „Росенец“

снимка: economic.bg

„Лукойл Нефтохим Бургас“ обяви обществена поръчка на стойност 50 115 865 лв. без ДДС за „Строително-монтажни работи за привеждане на пирсове 1, 2 и 3 на Пристанищен терминал „Росенец“. Там се извършват товаро-разтоварни дейности на нефтопродукти. Ремонтът трябва приведе терминала към европейските изисквания.

С парите ще бъде изградена помпена станция за морска вода и нови докинг системи. Освен това ще се осъществи модернизация на противопожарната система, замяна на кранцевата защита на пирсовете и замяна на товаро-разтоварните устройства на Пирс 1 и 3. Срокът за изпълнение на всичко това е само два месеца.

Участникът е длъжен да осигури техническо оборудване много специфично за сектора: за извършване на драгажните работи около палите – плаващ кран с грайферно оборудване и самоходни саморазтоварващи се шалани, смуконагнетателна или многокофова дълбачка за района на морската помпена станция и при изграждане на площадките на кулите за хидро и пено монитор 3 на пирсове 1 и 2; за доставка и монтаж на бетоновите блокове - тежкотоварни авторемаркета, автокранове 120 т, шалани с равни палуби и 100 т плаващ кран; за повдигателни работи при извършване на СМР на отделните пали (кофраж, армировка, стоманени опори на тръбопроводи, малогабаритно технологично оборудване и др.) 

Офери ще се приемат до 31 юли тази година, след което ще се пристъпи към избор на изпълнител и изпълнение на поръчката. Вероятно това ще стана в края на натоящата година. 

 

Коментари

Още от последните новини