Ловците в Бургас: Който сее ветрове, жъне бури! Този път управялващи ще си го отнесат

Ловците в Бургас: Който сее ветрове, жъне бури! Този път управялващи ще си го отнесат - E-Burgas.com

Заповедта е некоректна и неграмотно написана, трябваше да дойде преди Нова година, коментират от най-голямото сдружение в областта „Лебед“

Има една поговорка, че който сее ветрове жъне бури и тя не е случайна. Този път, най-отговорно заявявам, ще си го отнесат. Това заяви афектираният ловен експерт и секретар на едно от най-големите ловни сдружения в страната „Лебед“ Невен Каравасилев, вследствие на издадената заповед за забраната на лов заради т.нар. птичи грип.

Според него, такава забрана не е нито реална, нито справедлива и най-малкото трябвало да дойде преди Нова година, а не в началото на месеца, когато вече разрешителните за лов са издадени. „Заповедта дори е неграмотно написана. Понятие „пернат“ дивеч в ловната терминология не съществува! Има мигриращ, водоплаващ, местен дребен и т.н. дивеч, но „пернат“ за първи път чуваме. Изключително сме подразнени от това, което се случва и ще си го отнесат и министри, и управляващи... Ние не сме малко, 120 хиляди души сме и оттук нататък ще си преосмислим въобще политиката ни към държавата“, обясни Каравасилев.

Тази година предстои смяна на председател на националната организация, смяна на Управителен съвет на национално ниво и най-вероятно цялостната политика на националната организация ще бъде коренно променена, заканиха се ловците.

Коментари

Още от последните новини