Лошото време излиза скъпо на хотелите по морето

Лошото време излиза скъпо на хотелите по морето  - E-Burgas.com

Хотелиерите от Балчик се жалваха, че заради синоптиците отказват резервации за предстоящите четири почивни дни. Прогнозите сочат, че по Северното ни Черноморие температурите ще бъдат до 9 градуса. Въпреки това в хотелите, където се предлагат и СПА процедури на преференциални цени, записванията продължават, пише в. "Телеграф",

„Базата по Добруджанското Черноморие не е толкова запълнена, колкото ни се искаше. Времето може би ще ни изиграе лоша шега за почивните дни около празника на Независимостта”, коментира Димитър Димитров, шеф на регионалната структура на хотелиерите и ресторантьори.
Според него към момента в област Добрич се отчита ръст на туристическия сезон от 9-12 процента. Приходите в бранша обаче са по-малко, тъй като голяма част от пакетите бяха продадени с големи отстъпки. Ръст има при всички празници, като най-много има при поляци, чехи и сърби.

Това, което отличава сезона, е перфектното време през цялото лято, както и осигуреното спокойствие на туристите и липсата на произшествия. Освен това има удължаване на сезона с една седмица, посочи Димитров. 

Коментари

Още от последните новини