Лишиха бургаските полицаи от евтини кюфтета

Лишиха бургаските полицаи от евтини кюфтета - E-Burgas.com
  Пържоли меню     Култовият стол на МВР в Бургас e затвори от 1 юли, а близо 400 служители вече няма да се хранят там, след като Министерството на вътрешните работи реши да се закрие звено „Обществено хранене” към него. Така от два дни полицаите от дирекцията обикалят съседните павилиончета за закуски и близките кафенета, като разпиляват още един час работно време, вместо да отскочат до стола за една пържола. Към това се добавя и заделянето на по-голям финансов ресурс от тяхна страна, за да се нахранят качествено, пише в. „Черноморски фар”.Един обяд с хубава пържола, гарнитура, супа и десерт излизаше досега по 4 лв. сметка за ченгетата. Столът се използваше и от съдии и прокурори и вече официално затвори. Сега павилиончетата около ОД на МВР са единствената възможност за полицаите, след като ги лишиха от тристепенно меню. Някои ченгета предпочитат други близки кръчми, но на далеч по-високи цени.

Най-често столът се ползваше от служителите на КАТ, които работят на смени, честа практика обаче беше в стола да влизат и външни на системата лица, които да се възползват от намалението. В момента в нито едно от районните управления в Бургас няма барче или лавка, където да се предлага кафе или дребни пакетирани стоки и закуски.

В стола, който бе известен в началото на демокрацията като ресторант „Бургас”, работеха шестима души, които бяха готвачи, сервитьори и чистачи. Сега те ще бъдат съкратени. Не е ясно какво ще е бъдещето на имотите, които се държаха от въпросното звено и дали Министерството ще ги отдава под наем на ползватели, както и дали полицаите ще бъдат допълнително субсидирани с пари за храна.

"Подета е инициатива да се закрие сектор „Обществено хранене” – нямало пари, затова предстои масова ликвидация. Същевременно в складовете има хранителни продукти за над 300 000 лв., с кратък срок на годност – месо, зеленчуци, млечни продукти, колбаси. Но тъй като сме служители и имаме заповед да не работим, всичко се разваля”, обясниха хората от звеното, които са пред съкращение.

Синдикатите към МВР настояват столовете да не бъдат закривани, защото в случая става въпрос за социална придобивка. Храната в столовете на един полицай излиза близо 4 лв. Въпреки това от тази привилегия не могат да се възползват всички служители на МВР, защото столовете не покриват цялата територия на областните дирекции в страната.

Неофициално се твърди, че намерението на МВР е да продължи храненето на полицаите, но като отдаде столовете под наем на фирми, които да се грижат за тази дейност. БЛИЦ 
Коментари

Още от последните новини