Мисис Бургас 2019 - гласувай тук!

Липсват веществени доказателства за търсените от Интерпол Мелиад и Хасан

Няколко папки с десетки томове веществени доказателства не се оказаха достатъчно ясни, за да покажат, че са на издирваните двама мъже от интерпол Мелаид Фара и Хасан Ел Хадж Хасан за атентата на летище Бургас през 2012. Това стана ясно на днешното заседание, което се проведе в Бургаския съд, и където бяха разгледани експертизите на вещите лица.

Това обаче не е проблем за прокурор Красимир Тренчев, според който въпреки че няма ДНК следи или отпечатъци на издирваните, тепърва ще се приемат още много експертизи и ще бъдат изслушани още свидетели. „Напротив, има доста косвени доказателства, това са договорите, с които са наемали автомобилите, които са ползвали, както и лицата, които са предоставяли автомобилите за рента-кар. Ще видим на по-късен етап какво ще се случи, има и други доказателства, които сочат обвързаност между двамата, но това ще стане ясно на по-късен етап“, заяви днес прокурор Тренчев, като добави че няма събрани доказателства за четвърто лице засега няма.  

Днес стана ясно още и че Мелиад и Хасан не фигурират на видеозаписите от летището. Заснет е единствено самият атентатор.

Защитата не обвиняемите пък разкриха, че според свидетели съществува версия за 50-годишен арабин, който бил в интернет клуб в Поморие и е изчезнал мистериозно по време на атентата. Тази версия пък изобщо не била доразработена.  

Следващото заседание е на 13 юни в София, където ще бъдат разпитани свидетели от Варна.  

Сподели новината:

Коментари