Летни вируси, алергия, изгаряне – ето как да ги овладеем, на специални цени

Летни вируси, алергия, изгаряне –  ето как да ги овладеем, на специални цени   	 - E-Burgas.com

Лятото е в разгара си, но наред с приятните емоции като плаж, слънчев загар и отмора, то не рядко ни докарва и здравословни неразположения. Най-често от тях страдат децата, но не са пощадени и възрастните.

         На морето буквално за часове ни повалят така наречените летни вируси. Разпространяват се от мръсни ръце, вода, прегряване, а почивката е пред провал заради висока температура, разстройство или повръщане. Затова, ако тръгвате на ваканция, вземете в чантата температуропонижаващи препарати, съветват лекари. Ако сте пропуснали, а имате нужда, може да купите някой от следните продукти Панадол, Нурофен, Хексалгин, за малки деца подходящи са свещички Ефералган, лепенки Куул пач и др.

         Срещу разстройство също има множество специални продукти под формата на сашета, сиропи или таблетки. „Добър избор, за да се балансира отново чревната флора на децата са капки Биогая. Те помагат на добрите бактерии да възстановят естествения чревен баланс, което подобрява и цялостния имунитет“, коментират фармацевти. В момента капките са на специална цена в аптеки „Фаркол“ в Бургас – 16 лева.

         За да спрем повръщането пък на помощ идват сашета, таблетки, дори близалки, както и хомеопатични продукти. При гадене, стомашен дискомфорт, преяждане или пътуване може да разчитате на таблетки Антиметил с екстракт от джинджифил. Хранителната добавка е подходяща за деца над 3-годишна възраст и в момента също е сред промоционалните продукти в аптеки „Фаркол“. Цената на опаковка от 30 таблетки е 10,66 лв.

         Продължителното стоене в хладното море, жегите през деня, изпотяването могат да станат причина за настинки при малчуганите. За да контрирате началните симптоми, е добре да дадете витамин C. „Добра работа при рязко влошаване на имунитета, остри възпалителни и инфекциозни състояния върши хомеопатичния продукт Имунобел, който може да се дава и на малки деца“, информират фармацевти.

         На морето задължително трябва да си подсигурите и репеленти против насекоми. Популярни спрейове и лосиони могат да се купят както от аптеките, така и от обикновени магазини. На пазара има и комбинирани продукти като крем Калмидерм, който успешно се ползва както срещу комари, така и против изгаряне и алергия. „Съдържа тинктура от лайка, невен, теснолистна коприва, масло от лавандула и ментол, които действат активно при кожни раздразнения  вследствие на прекормено излагане на слънце, зачервявания, ужилвания и сърбеж, причинени от растения и насекоми“, коментират от аптеки „Фаркол“, където продуктът 3 в 1 е на топ цена от 8,94 лв.

Коментари

Още от последните новини