„Лъвско сърце“ в Приморско през септември

„Лъвско сърце“ в Приморско през септември - E-Burgas.com

През септември Приморско ще се превърне в притегателен център за всички с достатъчно смелост, издръжливост, желание и мотивация да станат част от първия ултра триатлон “Лъвско сърце”. Близо 115 км планинско колоездене, около 18 км бяганe в пресечена местност и 3 км плуване ще тестват силите и способностите на участниците на 3 и 4 септември.

Организиран с подкрепата на общината, ултра триатлонът не случайно носи име, вдъхновено от една от забележителностите, свързвани с черноморския град - Лъвската глава.

Предизвикателството „Лъвско Сърце“ включва традиционните три етапа за триатлон с многократно увеличен обем. 3 км плуване в залива на плаж Перла в Приморско ще постави началото на спортното състезание. След това участниците ще премерят сили с байковете си на 115 км колоездачен маршрут, който стартира от плаж Перла и продължава през селата Писменово, Визица, Заберново, покрай река Велека, оттам към Кости, Фазаново, Китен, за да завърши отново в Приморско. Бягането е финалният етап на ултра триатлона, стартът на който ще бъде даден от Перла. Бегачите ще продължат през Маслен нос, Бегликташ, залива на Св. Параскева, Лъвската глава и ще финишират до плаж Перла.

Сборно километражът, който ще навъртят участниците, е около 140 км.

Ако мислите, че може да се справите - повече информация относно трасето, условията и регистрацията за ултра триатлон “Лъвско сърце” ще откриете на lionheart.bg.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини