Лъжливата Борислава, която уж била опипвана от полицайка, обрала бургазлийка

Лъжливата Борислава, която уж била опипвана от полицайка, обрала бургазлийка - E-Burgas.com

d38a565a749d36a808ccc0258a40f854

„Изнасилената" от полицайка Борислава Латинова освен измамница, се оказа и сръчна крадла. Преди две години столичанката, която набеди униформената служителка Нели Върбанова, че й бръкнала с пръст в най-милото при рутинна проверка, е свила семейното злато на Албена Симеонова от Бургас.

Жената разкри престъплението в сигнал до „Всеки ден". „През 2013 г. моята дъщеря Валерия се запозна във влака София-Бургас с въпросната Борислава Латинова. Явно тази девойка е много добра лъжкиня и актриса, защото моето дете повярва, че й е приятелка. Писали са си известно време в скайп и са се чували по телефона", разкри предисторията на престъплението без наказание ограбената бургазлийка.

След известен период на изграждане на доверие Валерия поканила приятелката си от София на гости. „Последва гостуване в апартамента ни в Бургас в наше отсъствие през юли 2013 г. След гостуването на Борислава и нейния брат Йордан,

от дома ни изчезнаха златни накити

и други ценности, включително лични вещи и ценности на дъщеря ми, въпреки че тя си е била вкъщи. Просто се е пипало професионално, по отработена схема. Веднага, щом се усетила, Валерия се опита да се свърже с гореспоменатата „девойка", но след първия разговор Борислава повече не си вдигна телефона", призна Албена Симеонова, завършила финанси в Бургаския свободен университет.

В сигнала си жената изброява с какво точно си е тръгнала от дома й „ощипаната" от ченгета Борислава. „Сред откраднатите неща са златна гривна, златно колие и златен медальон, подарък на дъщеря ми от моя баща, който скоро след това почина. А тези спомени от него са откраднати", вдига рамене жертвата. По-късо пък се оказва, че

плячката е била разпределена за продаване

в заложни къщи в столицата. „Апропо, някои от нашите вещи впоследствие видяхме да се продават в интернет от няколко софийски оказиона. Научихме от сигурен източник, че Борислава, нейният брат Йордан и Георги Халачев - „гаджето й" често посещават оказиони и заложни къщи в София и продават очевидно крадени неща.

За съжаление е много трудно да докажеш, че определена вещ е твоя. Затова много хора изобщо не подават жалба в полицията. Сигурна съм, че има и други пострадали от тази крадла и измамница и наистина ще е добре да сигнализират, защото безочието, наглостта и липсата на елементарно уважение трябва да се разобличават", завършва писмото си майката на Валерия Симеонова.

Драмата с Борислава влезе под медийните прожектори на 18 октомври, когато 20-годишната софиянка, която учи в ЮЗУ „Неофит Рилски" в Благоевград, обвини полицайката Нели Върбанова, че я е обискирала по унизителен начин, като я съблякла на улицата и бръкнала под бельото й. Служителката на Четвърто столично РПУ обаче бе категорична, че

срамен обиск не е имало

и че е проверила само якето на момичето. Върбанова издържа дори проверка с полиграф, а от полицията бяха категорични, че видео записи потвърждават думите й. Както „Всеки ден" вече писа, преди около 2 години Борислава и приятелят й обрали дома и на Тодор Славков. Малък Тошко познавал от години Георги Халачев, за когото вече стана известно, че има няколко криминални регистрации в полицията за обири и търговия с наркотици. След визитата на тандема внукът на Бай Тошо останал без лаптоп, плазмен телевизор и още няколко ценни вещи.

Източник: "Всеки ден"

Коментари

Още от последните новини