Лаборатория „ЛИНА” с безплатни консултации на първото здравно изложение в Бургас

Лаборатория „ЛИНА” с безплатни консултации на първото здравно изложение в Бургас - E-Burgas.com

Посетителите на „Зона здраве”, които говорят с лекар на щанда на „ЛИНА”, получават талон  за 20% отстъпка от цената на изследванията

Какви  изследвания трябва да си направите, ако страдате от диабет, планирате бременност или имате хипертония? Попитайте лекарите  на най-голямата медицинска лаборатория в областта - "ЛИНА". Освен със специалисти по клинична лаборатория и микробиолози, в "ЛИНА" разполагат още с вирусолог, паразитолог, специалист по трансфузионна хематология, биолог и клиничен патолог. Всички те ще консултират безплатно  на първото здравно изложение в Бургас „Зона здраве”, което ще се проведе на 2 и 3 април в мол „Галерия”. За тези, които посетят щанда на „ЛИНА” и разговарят с лекар,  са предвидени талони за 20% отстъпка от стойността на стандартните изследвания.

 „Ще запознаем посетителите както с най-разпространените профилактични изследвания, така и с най-съвременните и нови тестове, които „ЛИНА” извършва. Сред тях са Цистатин C, който се използва за ранна  диагностика  на бъбречна недостатъчност, Ренин, който открива причините, водещи до артериална  хипертония, Калпротектин, който намалява броя на пациентите, нуждаещи се от колоноскопия,  експресната антибиограма URIFAST и много други”, заявяват от лабораторията.

Посетителите ще могат да говорят с вирусолога  д-р Татяна Николова, която ще сподели ценни съвети какви вирусологични тестове трябва да си направят жените при планиране на бременност. Също и с клиничния патолог д-р Ярослава Маринчева, която ще разкрие разликата между стандартната и течно-базираната цитонамазка. Двата метода са използвани за скрининг на рака на маточната шийка. За модерните ДНК тестове на човешки папиломен вирус, кандида албиканс и хламидия, ще говори  биологът Красимира Чернаева. Двойките, които се подготвят за ин витро, също ще могат да получат полезна информация за изследванията, които се правят преди и по време на процедурата. Това е само малка част от огромния спектър изследвания, за които можете да попитате лекарите на лабораторията.

Ето часовете и дните, в които ще консултират  специалистите на „ЛИНА”:

2 април ( събота)
11.00 ч. д-р Татяна Николова, специалист-вирусология
11.00 ч. д-р Пламена Хараланова, специалист-клинична лаборатория
12.00 ч. д-р Марта Райкова, специалист - клинична лаборатория
13.00 ч. д-р Георги Славов, специалист-микробиология
14.00 ч. Красимира Чернаева, биолог
17.00 ч. д-р Тодор Бояджиев, специалист трансфузионна хематология

3 април ( неделя)
11.00 ч. д-р Сашка Михайлова, специалист-микробиология
12.30 ч. д-р Здравка Георгиева, специалист-клинична лаборатория
13.00 ч. д-р Параскева Димова, специалист-паразитология
16.00 ч. д-р Соня Иванова, специалист-клинична лаборатория
17.00 ч. д-р Ярослава Маринчева, специалист-патология

Със съдействието на лaбораторията, основният  партньор на изложението -  Национална пациентска организация,  ще извършва безплатни изследвания за хепатит В и С, които ще стават на отделен щанд. Откриването на „Зона здраве” е  тази събота (2 април)  от 11:00 ч. на ниво 1 в мол „Галерия”.

 

Коментари

Още от последните новини