КЗП затрупана с хиляди жалби за некачествени стоки и услуги

КЗП затрупана с хиляди жалби за некачествени стоки и услуги - E-Burgas.com
Снимката е илюстративна Снимка financebg.com

От началото на 2017 година Комисията за защита на потребителите е затрупана с жалби на граждани за некачествени стоки и услуги предоставени им от недобросъвестни търговци и производители, заявиха от контреолното ведомство.

Над 3000 инспекции в търговски и туристически обекти са извършени само от регионалната дирекция София. Съставени са 190 акта. Най-често констатираните нарушения са свързани с обозначаването на цените в търговската мрежа, липса на цени или грамажи в менюта в заведения и различен тип нелоялни търговски практики.

От КЗП информират, че когато става дума за туристически услуги, потребителите най-често изтъкват разминаване между предоставената в каталози, интернет реклами, брошури и пр. информация с реалното качество на полученото обслужване. Проверки на контролния орган при туроператори са установявали, че в предварителната информация, в договорите за организирано пътуване или ваучерите не са били попълнени някои от задължителните реквизити, като например по отношение на обектите, в които ще се извърши настаняването.

 

Коментари

Още от последните новини