Кучета ще пазят плажовете в Слънчев бряг и Несебър от крадци

Кучета ще пазят плажовете в Слънчев бряг и Несебър от крадци  - E-Burgas.com

Девет кучета ще бдят за крадци по плажовете на Несебър и Слънчев бряг това лято. Те ще обикалят през нощта с патрулиращите полицаи, за да се осигури спокойствието на туристите. Освен това, част от командированите от вътрешността на страната униформени, също ще идват в РУП- Несебър с обучени да ловят крадци кучета, пише „Труд“.

Кражбите по плажа са сред най- често срещаните престъпления през сезона. Докато се къпят в морето, чужди и родни туристи оставят вещите си без надзор и така дават „зелена светлина” на обирджиите. Те най-често са от вътрешността на страната, дошли заради струпването на много хора през летния сезон в курортите. 

„Крадците са много изобретателни. Миналото лято заловихме няколко, които използваха следната схема: заравят се почти целите в пясъка, за да не ги забележи никой и когато, да речем, влюбена двойка реши да се усамоти през нощта, не ги забелязва.

Щом туристите влязат в морето, крадците изскачат от пясъчните си скривалища и ги обират до шушка”, разкриха криминалисти. „Хитреците” обаче били свегкавично разкрити именно благодарение на кучетата.

Коментари

Още от последните новини