Кученцето Анастасия пази Острова наред с фараджиите

Кученцето Анастасия пази Острова наред с фараджиите - E-Burgas.com
Островното кученце Анастасия, Снимка Петър Ковачев

Островното кученце Анастасия показва ненадминати качества на верен другар и помощник за фараджиите от Острова. То споделя самотните вахти на служителите, които са единствените обитатели на мястото през зимата. По време на нощните дежурстава, когато те са там сами, Анастасия зорко бди пред сградата на морския фар. Щом навън е много студено като сега, за нея има отредено местенце до печката в най-уютното помещение в сградата.Любимката на туристите през лятото е кръстоска между расови и чистокръвни майка и татко, които са от различни породи. Фараджиите се грижат за нея непрестанно и я хранят я с отбрани гозби.
Анастасия дойде на Острова преди около една година, след като нейният предшественик Митко беше отнесен с лодка от недобросъвестни посетители. Преди това пък руски милионери осиновиха островното кученце Спиро, за да излекуват куцото му краче чрез операция. 
Новата обитателка на скалистите брегове е с дружелюбен нрав и е много възпитана. Посетителите през сезона обичат да се снимат с нея, публикуват фотосите в Интернет и опашатата красавица вече е доста известна в социалните мрежи.

Галерия
Коментари

Още от последните новини